YAZ TATİLİNİ VERİMLİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN ÖNERİLER

YAZ TATİLİNİ VERİMLİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN ÖNERİLER

Sevgili ebeveynler,

Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna doğru yaklaşmaktayız. Sizleri ve çocuklarınızı uzun bir yaz tatili dönemi beklemektedir. Tatil dönemleri çocuklarınızın hem dinlenmesi, hem öğrenme eksiklerini tamamlayarak akranlarıyla arasındaki farkı kapatması, hem de keyifli etkinliklere daha fazla zaman ayırabilmesi için bir fırsattır.Bu dönemde ebeveynlerin; çocuklarına zamanlarını iyi kullanmaları için onlara yardımcı olmaları, onları dinlemeleri, anlamaları, deneyimlerini paylaşarak yol göstermeleri büyük önem taşımaktadır. Bunun için çocuklara şu şekilde yardımcı olabilirsiniz:

Tatilde çocuğunuzla neler yapmak istediğinizi düşünün, zihninizde canlandırın ve kağıda dökün. Listenizi hazırlarken çocuğunuzun tatile dair hayallerini dinleyin. Listenize yazdığınız her şeyi gerçekleştirmek mümkün olmayabilir, bu nedenle önceliklerinizi belirleyin. Planladığınız etkinlikleri bir takvime yerleştirin.

Arkadaşlarıyla olmak, sosyalleşmek çocuklar için önem taşır.Planda arkadaşlarıyla birlikte olunacak zamana geniş yer ayırın. Aile etkileşiminin, paylaşımının bol olacağı, birbirinize vakit ayıracağınız bir tatil geçirmek istiyorsanız teknoloji kullanımına dikkat edin. Süreç tamamen oluruna bırakıldığı takdirde sosyal medya veya bilgisayar oyunları çocuklarımızın vaktini fazlasıyla almak ve onları daha da edilgen kılmak için göreve hazır bekliyor. Bu nedenle içerikler konusunda seçici ve ekran karşısında geçirilen süre konusunda sınırlayıcı olun.

Teknoloji ile harika işler başarıldığını biliyoruz ancak teknoloji sizi yapabileceğiniz diğer etkinliklerden alıkoymasın. Bilinçli teknoloji kullanıcısı olun ve çocuklarınızı bilinçli teknoloji kullanıcısı olmaları konusunda destekleyin.

Sizin okuyacağınız, çocuğunuzun okuyacağı ve üzerinde konuşmaktan keyif alacağınız kitaplar seçin. Zihinsel gelişimin en önemli aktivitelerinden biri olan okuma eylemi entelektüel gelişimin yanı sıra sınavlar açısından da fayda sağlamakta, çocuğa okuduğunu anlama ve muhakeme becerileri kazandırmaktadır. Sınavda zamanı etkin kullanabilmek; hızlı okuma, okuduğunu anlama, değerlendirme ve sonuç çıkarabilme, çeşitli konularda çokça kitap okumaktan geçmektedir. O nedenle yaz tatili için mutlaka okunması gereken, keyif alınan, tavsiye edilen kitapları seçerek okumaya zaman ayırın.

Yaz tatili çocuklarınızın ilgi ve yeteneklerini keşfedecekleri, hobilerine zaman ayıracakları bir fırsatı da sizlere sunmaktadır. Bu nedenle çocuklarınızla birlikte gidebilecekleri kursları ve faaliyetleri araştırıp en az birine gitmeye teşvik etmeniz oldukça faydalı olacaktır.

Tatilden önce çocuğunuzun öğrendiklerini unutmaması, öğrenme eksiklerini tamamlamasına yardımcı olması için sınıf öğretmeninden tatil kitabı önerileri alın.

Yaz tatilinin öğrencilerimiz tarafından verimli şekilde değerlendirilmesi için hazırlanan örnek “YAZ TATİLİ PROGRAMI” na ulaşmak için tıklayınız.

08.05.2024 131